DM – L’Oréal Paris 50th Anniversary nyereményjáték játékszabálya 

 

 1. Játékszabályzat

 

A jelen dokumentum tárgya a „L’Oréal Paris 50th Anniversary nyereményjáték“ reklám-akció szabályainak (a továbbiakban csak „szabályzat“) teljes és világos rendezése. A jelen szabályzat az egyetlen dokumentum, amely kötelezően rendezi a fogyasztókat célzó reklámanyagokon feltüntetett játék szabályait. A jelen szabályzat csak a jelen dokumentumhoz tartozó, a jelen dokumentummal egyezően közzétett, írásbeli kiegészítésekkel módosítható.

 

A játék szervezője:

L’OREAL Magyarország Kozmetikai Kft. 

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.

Cégjegyzékszám: 01-09-268100 (a továbbiakban csak „Szervező“)

 

A játék lebonyolítója:

Eurolex Consulting Kft.

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 3. 1. em. 13.

Cégjegyzékszám: 01-09-866900 (a továbbiakban csak „Lebonyolító”)

Adószám: 13665142-2-41

 

 1. A játék ideje és helye

 

A játék 2021.09.01-tól 2021.09.30.-ig, Magyarország területén kerül lebonyolításra (a továbbiakban csak „a játék ideje“ és „a játék helye“).

 

 1. Részvétel a játékban

 

3.1 A játékban bármely magyarországi DM – Drogerie Markt üzletben forgalmazott, 2021.09.01. és 2021.09.30. között vásárolt bármilyen L’Oréal Paris termékkel (arcápolás, hajápolás, hajfestés, dezodor, dekorkozmetika, férfi higiénia) (a továbbiakban ”verseny-termék”) részt lehet venni.

 

3.2 A játékban csak olyan, Magyarország területén kézbesítési címmel rendelkező, 18 évnél idősebb, természetes személy vehet részt, akire nem vonatkoznak a jelen szabályzat 6.7 cikke szerinti kizárási feltételek, és aki a jelen szabályzat 3.3 pontjában foglaltak szerint regisztrál a játékban való részvételre, a verseny-termék vásárlást igazoló blokkot/blokkokat gondosan megőrzi, és megfelel a jelen szabályzatban feltüntetett további feltételeknek. (a továbbiakban: „Játékos”)

 

3.3 A Játékos regisztrál a játékban való részvételre a https://szepuljteis.hu weboldalon. A regisztráció során a megfelelő mező kipipálásával a Játékos elfogadja a Játékszabályzatban és az Adatvédelmi Szabályzatban foglalt valamennyi feltételt. 

 

A Játékos teljesen és a valóságnak megfelelően kitölti a játék regisztrációs űrlapját, azaz, a regisztrációs űrlapba beírja:

 

 • utónevét és családi nevét,
 • e-mail címét,
 • telefonszámát,
 • a verseny-termék vásárlás dátumáról és idejéről szóló, a blokkon/blokkokon feltüntetett információt,

 

A regisztráció során a Játékosnak lehetősége van arra is, hogy a Facebookon használt adataival töltse fel a regisztrációs adatainak egy részét, de ez esetben engedélyezni kell a regisztráció során a Facebook logóval ellátott “Regisztráció Facebook fiókkal” gombra kattintva, hogy a rendszer a Facebookon megadott adataihoz hozzáférjen (név, email cím), de ezt követően az így regisztrálóknak is meg kell adniuk a telefonszámukat.

 

A Szervező kizárólag azokat a blokkokat fogadja el, amelyen egy vagy több vásárolt verseny-termék 5000 Ft értékben feltüntetésre került és egyértelműen beazonosítható maga a termék, és a blokkon feltüntetett vásárlás időpontja a 2. pontban megjelölt időtartam alá esik. Amennyiben a verseny-termékek ára a blokkon a megadott minimális összegnél alacsonyabb, az adott blokk érvénytelennek fog minősülni.

 

A résztvevő köteles a termékek megvásárlását igazoló eredeti blokkot a nyereményjáték teljes időtartama alatt, valamint a nyereményjáték lezárását követő 60 napon keresztül sértetlenül és jól olvasható módon megőrizni.

Szervező kizárólag azon blokkokat fogadja el, amelyen a vásárolt termékek egyértelműen és olvashatóan feltüntetésre kerülnek és egyértelműen beazonosítható a verseny-termék márkaneve és/vagy maga a termék, továbbá a blokkon feltüntetett vásárlás időpontja a nyereményjáték időtartamára esik.

 

Minden Játékos, aki a promóciós időszak alatt érvényes AP kódot töltött fel, automatikusan részt vesz a nyereménysorsoláson.

 

Hamisított vagy manipulált Pályázatok érvénytelenek és nem vehetnek részt a Játékban. Egy AP kód csak egyszer használható fel, egyszer jogosít nyertességre.

Egy játékos a játék időtartama alatt kizárólag egyszer jogosult regisztrálni a weboldalon. 

A Játékba a promóciós weboldalon beérkező Pályázatokat a rendszer a Játék szerverére való beérkezésük a mérvadó. 

 

3.4. Sikeres regisztrációt követően a Játékos feltölti a versenytermék(ek) vásárlását igazoló blokkján szereplő AP kódot, az ún. 9 (kilenc) jegyű promóciós kódot (továbbiakban Promóciós kód).

A nem megfelelően beküldött Pályázatok a Játékban nem vesznek részt.

Az AP-kód (Promóciós kód) egy egyedi pénztárgép-azonosító jel, amely az AP betűkkel kezdődik. Az utána feltüntetett 9 karakter maga az egyedi azonosító (minta számsor: AP B12345678). Ez a kód minden egyes vásárlást igazoló blokkon a legutolsó sorban megtalálható.       

 

3.5.   A Játékban kizárólag a https://szepuljteis.hu weboldalon beregisztrált pályázatok vehetnek részt, egyéb internetes oldalakról vagy e-mailen keresztül beérkező pályázatok érvénytelen beküldésnek minősülnek.

 

3.6. A Pályázat elküldését követően a promóciós weboldal automatikus visszajelzést küld a Játékosnak a kódfeltöltés sikerességéről.

 

3.8. Ha a Játékos több Pályázatot kíván feltölteni, minden Pályázathoz külön, önálló blokkon dokumentált, önálló vásárlás szükséges. Amennyiben azonos AP kód vagy számlaszám, dátum és időpont adatok két külön vásárlást takarnak, a rendszer azt egy vásárlásként kezeli, a második kódot ismétlésnek veszi és hibaüzenetet küld. Ezért amennyiben kettő vagy több különálló vásárlással venne részt a Játékos a Játékban, javasolt a több, különálló vásárlást vásárlásonként több, mint egy perc elteltével elvégezni.

 

A Pályázatokat a Játékszabályzat feltételeinek teljesítése végett a Szervező megvizsgálhatja, és amennyiben azok, illetve az azt beküldő Játékos bármely okból nem felel meg a Játékszabályzat feltételeinek, úgy az érintett Játékost a Játékból kizárhatja.

A Szervező felhívja a Játékosok figyelmét arra, hogy a Játék végét követően még legalább 60 napig őrizzék meg a Játékban szereplő termék vásárlását igazoló blokkot, ugyanis a nyereményre való jogosultsághoz a blokkot a Szervező ellenőrzés céljából, a Nyertes értesítését követő 15 naptári napon belül minden esetben bekérheti.

A Szervező kizárólag azokat a Pályázatokat tekinti érvényesnek, amelyek a Játékos saját adatait tartalmazzák, vagy amit a saját Facebook profil megadásával küld be a Játékba. A Szervező a nem valós adatokat tartalmazó Pályázatokat automatikusan kizárja a Játékból. Amennyiben a Játékos nem saját e-mail címet ad meg, nem saját adatokkal regisztrál a Promóciós weboldalon, vagy nem saját Facebook profilt vesz igénybe, úgy a Játékkal kapcsolatos e-mail postafiók, Facebook profil használat jogosultságából fakadó vitákkal kapcsolatban a Szervező és az adatfeldolgozó mindennemű felelősségét kizárja. A Játékost jelszavának titkos és biztonságos kezelésével kapcsolatosan kizárólagos felelősség terheli. A Játékos ezen adatot nem adhatja ki harmadik személynek, a Pályázat során történt regisztrációjához való hozzáférést harmadik személynek ideiglenesen sem engedheti át, és nem használhatja más felhasználónevét és jelszavát, illetve nem kísérelheti meg más hozzáférésének használatát.

 

3.9 A Résztvevők, a blokkokat, a fentebb feltüntetett szabályok alapján csak ebben a játékban használhatják fel. Azok, más játékban vagy a Szervező más reklám-akcióján való felhasználása nem lehetséges. 

 

 1. A játék nyereményei, a játék menete, a nyertes meghatározásának mechanizmusa

 

4.1 Jelen játék nyereménye ötven darab L’Oréal Paris ajándékcsomag, egy darab ajándékcsomag értéke összesen 49.985 Ft.

A játékban megszerezhető nyeremények a következők:

 

TERMÉK NEVEAJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁRA (HUF)/1 DB
50 DB L’ORÉAL PARIS HYALURON SPECIALIST NEDVESSÉGGEL FELTÖLTŐ ARCTISZTÍTÓ GÉL 200ml1799
50 DB L’ORÉAL PARIS HYALURON SPECIALIST JELLY ARCÁPOLÓ GÉL 50 ml3099
50 DB L’ORÉAL PARIS REVITALIFT FILLER HYALURON SERUM 30ML5099
50 DB L’ORÉAL PARIS REVITALIFT LASER NAPPALI KRÉM X3 50ML 5099
50 DB L’ORÉAL PARIS REVITALIFT LASER ÉJSZAKAI KRÉMX3 50ML5099
50 DB L’ORÉAL PARIS  VOLUME MILLION LASHES SZEMPILLASPIRÁL4799
50 DB L’ORÉAL PARIS ROUGE SIGNATURE 113 AJAKRÚZS3899
50 DB L’ORÉAL  PARIS PERFECT SLIM LINER NU 01 SZEMHÉJTUS2899
50 DB L’ORÉAL PARIS TRUE MATCH 2N ALAPOZÓ4799
50 DB L’ORÉAL PARIS AIR MASCARA SZEMPILLASPIRÁL4899
50 DB L’ORÉAL PARIS COLOR RICHE EXCLUSIVE EVA AJAKRÚZS3699
50 DB L’ORÉAL PARIS ELSEVE EXTRAORDINARY OIL SMAPON 250ML999
50 DB L’ORÉAL PARIS ELSEVE EXTRAORDINARY OIL BALZSAM 200ML999
50 DB L’ORÉAL PARIS ELSEVE EXTRAORDINARY OIL HAJÁPOLÓ OLAJ, SZÁRAZ HAJRA 100 ML1999
50 DB L’ORÉAL PARIS ELNETT COMPRESSED NORMÁL HAJLAKK 75ML 799
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

4.2 Kiválasztási mechanizmusok:

Szervező a Játék időtartama alatt sorsolással – 2021. szeptember 1.– 2021. szeptember 30.  között – érvényesen beküldött pályázatok közül 2021. október 4-én, a véletlenszerűség elvének eleget tevő gépi sorsolással 50 (ötven) db nyertest sorsol ki.

 

4.3. A feltöltött AP kódot tartalmazó blokkot a Játékosnak a játék végétől számítva 60 (hatvan) naptári napig sértetlen és jól olvasható állapotban kell megőriznie és azt a Szervező ez irányú kérése esetén bemutatnia. Amennyiben a bekérésnek a Játékos nem tud eleget tenni, úgy, a Játékosnak megítélt nyereményre való jogosultságát a Szervező felülbírálhatja.

 

 1. A nyeremények átadása a nyerteseknek

 

Személyes átadás-átvétel 

5.1 A Lebonyolító – legkésőbb a játék kiértékelését követő öt munkanapon belül – a regisztrációs űrlapon feltüntetett telefonszámon vagy e-mail címen fogja keresni a nyertest, felkérve arra, hogy vegye fel nyereményét és azzal egyidejűleg mutassa be a nyereményre jogosító verseny-termék vásárlást tartalmazó eredeti blokkot. A játék teljes ideje alatt, minden résztvevő csak egy nyereményt szerezhet.

 

A Játékosok hozzájárulnak, hogy nyereményre való jogosultság esetén a Szervező a nyereményeket a nyertes neve feltüntetésével, kizárólag a Játékkal kapcsolatban közzétegye. 

 

A Játékosok tudomásul veszik, hogy a Játékban való részvétel önkéntes, és hogy minden nyertes csak egy nyereményre jogosult. 

 

A nyereményhez tartozó esetleges SZJA fizetési kötelezettséget a Szervező viseli. Szervezőt a nyeremény fentiek szerinti átadásán (pl. postaköltség) és adóvonzata kiegyenlítésén kívül további kötelezettség nem terheli. A nyertes Játékos viseli a további esetlegesen felmerülő egyéb költségeket (pl. a nyeremény átvétele kapcsán felmerülő utazási költséget).

 

A nyeremény átvételével kapcsolatosan kizárólag a nyertesnek ad a Szervező tájékoztatást. Ha a nyeremény átvételéhez a nyertes részéről további információ megadása szükséges, akkor a kérdéseket – válaszadási határidő megjelölésével a Szervező az említett üzenetben teszi fel. Amennyiben a válaszadási határidőig a nyertestől nem érkezik válasz, akkor a Szervező fenntartja a jogot arra, hogy a nyereményt ne adja át.

 

5.1 A Szervező a nyereményeket, a játék befejezését követően, legkésőbb 2021. június 30-ig fogja átadni a nyerteseknek. A nyeremény-átadásról jegyzőkönyv készül, melyet a nyertes köteles aláírásával megerősíteni. A jegyzőkönyvben mindig fel kell tüntetni a nyertes utónevét, családi nevét és címét.

 

5.2. A Szervező fenntartja továbbá magának a jogot arra, hogy azon résztvevőktől, akiknél csalás vagy tisztességtelen eljárás gyanúja merül fel, bekérje a játékra történt regisztráláshoz használt, verseny-termék vásárlást igazoló blokkokat. A Szervező fenntartja továbbá magának a jogot arra, hogy azt a résztvevőt, akinél a játék eredményét befolyásolni képes – akár harmadik személy közvetítésével is – csaló, tisztességtelen, vagy jó erkölcsbe ütköző eljárás alapos gyanúja merül fel, a játékból kizárja. A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy ne ítélje meg, vagy ne adja ki a nyereményeket, amennyiben kétségek merülnek fel a verseny-termék vásárlást igazoló blokkok megszerzését illetően, vagy a játék szabályainak, a nyertes részéről történt megszegése, vagy a résztvevő bármilyen jó erkölcsbe ütköző eljárása esetén.

 

5.3 Amennyiben a nyertes megtagadja a nyeremény átvételét, vagy bebizonyosodik, hogy a regisztráláshoz használt és a résztvevőt nyereményre jogosító verseny-termék vásárlás, nem elégíti ki a jelen játék szabályzatát, elveszti a nyereményre vonatkozó jogosultságát, s azt a Szervező – saját mérlegelése alapján – a jelen szabályzat szerint, marketing- vagy jótékonysági célokra használhatja fel. Ugyanígy fog eljárni a Szervező abban az esetben, ha a nyertessel ismételten (legalább kétszer) nem sikerül a regisztrációs űrlapon feltüntetett kapcsolati e-mailen vagy telefonszámon – olyan módon, hogy az egyes megkeresések között legalább 7 munkanap telik el – kapcsolatba lépni, és/vagy ez a nyertes, a dokumentumok rendelkezésre bocsátására, valamint a nyeremény átvételére történő felkérést követő 10 munkananapon belül, bármilyen okból, a kért dokumentumokat nem juttatja el a Szervezőhöz, vagy nem veszi át a nyereményt

 

 1. Záró rendelkezések

 

6.1 A szervező nem felel az internet hálózat, vagy más elektronikus eszköz közvetítésével történő adatátvitelnél bekövetkezett technikai problémákért. A Szervező nem felel a postai kézbesítés késedelméért, vagy annak meghiúsulásáért (pl. elveszett küldemény).

 

6.2 A résztvevő, a játékban való részvétellel, ill. a regisztrálás végrehajtásával kinyilvánítja a játék szabályaival való egyetértését, és vállalja azok maradéktalan betartását. A játék kapcsán keletkező, a jelen szabályzatban nem rendezett jogokra és kötelezettségekre Magyarország a magyar jog alkalmazandó.

 

6.3 A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy a játék szabályait bármikor módosítsa, ill. a játékot teljesen – indoklás és kártérítés meghatározása nélkül – törölje, továbbá ugyanígy arra, hogy az egyes nyereményeket más, hasonló típusú és értékében megfelelő nyereményekkel helyettesítse. A játék szabályainak bármilyen módosítsa, a játék törlése és egyes nyereményeket más nyereményekkel történő helyettesítse írásban történik, és a játék oldalain közzétételre kerül.

 

6.4 A tárgynyeremények készpénzre vagy más nyereményre nem válthatók át. A Szervező  nem felel továbbá semmilyen kárért, amit a résztvevő esetleg a játékban való részvétel, vagy a megszerzett nyeremény által szenved el. 

 

6.5 A résztvevő a játékra történt regisztrálással, nyerése esetén hozzájárul ahhoz, hogy személyéről képi vagy audiovizuális felvételek készülhetnek, amelyeket azután, hírközlő eszközökben és a játék Szervezőjének, illetve a L’OREAL Magyarország Kozmetikai Kft. (székhely: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.), reklámanyagaiban – a nyertes utónevének és nevének, a nyeremény adatainak és értékének feltüntetésével együtt – közzétehetnek. A résztvevő, a személyéről készített, majd közzétett képi vagy audiovizuális felvételekkel összefüggésben nem léphet fel díjazásra vonatkozó követeléssel, és lemond minden, ennek kapcsán keletkezett vagy keletkezhető anyagi vagy egyéb tulajdonjogi követeléséről.

 

6.6 A jelen játékkal kapcsolatos adatvédelmi nyilatkozatot az 1. sz. melléklet tartalmazza.

 

6.7 Kizárt a játékból a játék Szervezőjének és a L’OREAL Magyarország Kozmetikai Kft. (székhely: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.) minden dolgozója, a játék szervezésében a Szervezővel, illetve a L’OREAL Magyarország Kozmetikai Kft.-vel másképp együttműködő természetes személyek, valamint a fentebb említett összes személy Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 1. pontja szerinti közeli hozzátartozója. Amennyiben egy ilyen kizárt személy a nyertes, a Rendező, a nyereményt – saját belátása szerint – jótékonysági célokra fordíthatja. 

 

6.9 A teljes jelen szabályzat [https://szepuljteis.hu/] oldalon kerül közzétételre. Amennyiben bármely, a jelen játékot bemutató reklámanyagon feltüntetett, rövidített szabályzat és a játék oldalain közzétett, jelen teljes szabályzat szövege között eltérés van, a jelen teljes szabályzat élvez elsőbbséget.

 

Kelt: Budapest, 2021. augusztus 02.

 1. sz. melléklet

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

 

 1. A résztvevők a játékban való részvétellel és a jelen játékszabályzat elfogadásával adják meg hozzájárulásukat ahhoz, hogy a L’OREAL Magyarország Kozmetikai Kft. (székhely: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.), mint adatkezelő a részére rendelkezésre bocsátott, az alábbi 2. pontban megjelölt személyes adatait az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) („GDPR”), valamint a www.loreal.com/privacy-policy oldalon közzétett Adatvédelmi Nyilatkozata szerint kezelje.

 

 1. A kezelt személyes adatok köre: [név, telefonszám, e-mail cím]:
 • utónevét és családi nevét,
 • e-mail címét,
 • telefonszámát,
 • a verseny-termék vásárlás dátumáról és idejéről szóló, a blokkon/blokkokon feltüntetett információt.

 

 1. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az résztvevő önkéntes hozzájárulása. 

 

A résztvevő jelen pont szerinti hozzájárulása bármikor, díjmentesen visszavonható az ceslor.dpo@loreal.com e-mail címen. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Amennyiben a résztvevő a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását visszavonja, úgy a játékkal kapcsolatosan az adatkezelő nem tudu a résztvevővel kapcsolatot tartani és esetleges nyereményét kézbesíteni.

 

 1. Az adatkezelés célja: 

 

Az adatkezelés célja, hogy a szervező, azaz az Eurolex Consulting Kft le tudja bonyolítani az általa szervezett játékot (beleértve, de nem kizárólagosan a résztvevők regisztrációját, a nyertesek kiválasztását és kapcsolatfelvételt a nyertesekkel). 

 

Az adatkezelés további célja, hogy az adatkezelő a nyertesekkel a kapcsolatot felvegye, riportot vagy interjút készítsen és arról hang- és/vagy videófelvételt készítsen és azokat reklámanyagaiban marketing célokból, beleértve nem kizárólagosan a márka és az adatkezelő termékeinek reklámozása érdekében, felhasználja. 

 

A jelen hozzájárulás megadásával a résztvevő elfogadja a játék általános szerződési feltételeit.

 

 1. Adattovábbítás: az adatkezelő a résztvevő személyes adatait kizárólag az alább meghatározott adatfeldolgozó részére továbbítja. Az adatkezelő a résztvevő személyes adatait kizárólag az Európai Unió területén belülre továbbítja.

 

 1. Az adatkezelésre és adatfeldolgozásra jogosult személyek, az adatok megismerésére jogosultak köre:

 

Adatkezelő: a L’OREAL Magyarország Kozmetikai Kft.

 

Adatfeldolgozók: 

Eurolex Consulting Kft 

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 3. 1. em. 13.

Cégjegyzékszám: 01-09-866900 (a továbbiakban „Lebonyolító”)

Adószám: 13665142-2-41

 

 1. Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés addig tart, amíg a szervező le nem bonyolítja a játékot. 

 

Az adatkezelés a nyertesről készített hang- és/vagy videófelvételek esetében a játék lebonyolítását követően 3 évig tart. 

 

 1. Az adatok tárolása és az adatok biztonsága érdekében alkalmazott technikai és szervezési intézkedések leírása:

 

A személyes adatait a szervező – Eurolex Consulting Kft  – székhelyén 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 3.tároljuk.

 

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó megtesznek minden ésszerűen elvárható technikai óvintézkedést a tárolt adatok biztonságos és harmadik személy részéről hozzáférésmentes tárolása érdekében.

 

 1. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok és jogorvoslati lehetőségek 

 

A résztvevő az alábbiakat kérelmezheti az adatkezelőnél:

 

 1. a) hozzáféréshez való jog (GDPR 15. cikk): a résztvevő jogosult arra, hogy a tájékoztatást kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a jelen tájékoztatóban szereplő információkhoz hozzáférést kapjon.

 

A szervező az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát kérésre a résztvevő rendelkezésére bocsátja. A résztvevő által kért további másolatokért a szervező az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban bocsátjuk rendelkezésére, kivéve, ha másként kéri.

 

 1. b) helyesbítéshez való jog (GDPR 16. cikk): a résztvevő jogosult arra, hogy kérésére a szervező indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a résztvevőre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. A résztvevő jogosult arra is, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését.

 

 1. c) törléshez való jog (GDPR 17. cikk): a résztvevő jogosult arra, hogy kérésére a szervező késedelem nélkül törölje a résztvevőre vonatkozó személyes adatokat, a szervező pedig köteles arra, hogy a résztvevőre vonatkozó személyes adatokat késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

 

– a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

– amennyiben az adatkezelés jogalapja a résztvevő hozzájárulása és a résztvevő azt visszavonja és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

– a résztvevő tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

– a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

– a személyes adatokat a szervezőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

 

A jelen c) pont szerinti fenti rendelkezések nem alkalmazandók, amennyiben (i) az a személyes adatok kezelését előíró, a szervezőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy (ii) az adatkezelés jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

 

 1. d) adatkezelés korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk): a résztvevő jogosult arra, hogy kérésére a szervező korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

– a résztvevő vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a szervező ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

– az adatkezelés jogellenes, és a résztvevő ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

– a szervezőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a résztvevő igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

– a résztvevő tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a szervező jogos indokai elsőbbséget élveznek-e a résztvevő jogos indokaival szemben.

 

 1. e) tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk): a résztvevő jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen. Ebben az esetben a szervező a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha a szervező bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a résztvevő érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Abban az esetben, ha az adatkezelésre jogi kötelezettség teljesítése érdekében kerül sor, a tiltakozáshoz való jog gyakorlása nem eredményezi a jelen tájékoztató szerinti adatkezelés megszüntetését.

 

 1. f) a fenti jogokkal kapcsolatos tájékoztatáshoz való jog (GDPR 12. cikk):   a szervező késedelem nélkül, de mindenféleképpen a résztvevő fenti a)-e) pontokban foglaltak szerinti kérelme beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a résztvevőt az adatkezeléssel kapcsolatos körülményekről tömören, átláthatóan, közérthetően és világosan. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a szervező a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a résztvevőt.

 

A tájékoztatás ingyenes. Ha a résztvevő kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a szervező, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre: i) észszerű összegű díjat számíthat fel, vagy ii) megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést. A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása a szervezőt terheli.

 

A szervező minden olyan címzettet tájékoztat a fenti b)-d) pontban foglaltakról (azaz valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról), akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A szervező a résztvevőt kérésére tájékoztatja e címzettekről.

 

 1. g) panasztételhez való jog (GDPR 77. cikk): a résztvevő jogosult arra, hogy panaszt tegyen a felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha a megítélése szerint az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése sérti a GDPR-t. A panasz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál tehető meg (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; www.naih.hu; ugyfelszolgalat@naih.hu).

 

 1. h) bírósághoz fordulás joga (GDPR 79. cikk): a résztvevő bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak a GDPR-nak nem megfelelő kezelése következtében megsértették a GDPR szerinti jogait. A szervezővel szembeni eljárást a szervező tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható a résztvevő szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is.

 

 1. i) adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk): az adathordozhatósághoz való jog akkor illeti meg a résztvevőt, ha az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) vagy b) pontja, azaz a résztvevő hozzájárulása vagy a résztvevővel kötött szerződés teljesítése. Ebben az esetben a résztvevő jogosult arra, hogy a résztvevőre vonatkozó és a résztvevő által a szervező rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy a szervező ezt akadályozná. A résztvevő jogosult továbbá arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a szervezőtől a személyes adatok másik adatkezelőhöz történő közvetlen továbbítását.

 

 1. Kapcsolat: Amennyiben kérdése lenne az adatvédelmi nyilatkozattal kapcsolatban, tájékoztatást kér személyes adatairól, vagy azok helyesbítését, zárolását vagy törlését kéri, illetve azok kezelése ellen tiltakozik, a nyereményjáték szabályzat fejlécében meghatározott címen és a fenti e-mail címen veheti fel velünk a kapcsolatot.

 

 1. A résztvevők kifejezetten egyetértenek azzal, hogy a nyereményjáték rendezője jogosult e nyereményjátékkal, továbbá a termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatosan térítésmentesen felhasználni a médiákban (beleértve az internetet is), a rendező promóciós és reklámanyagaiban a felhasználó által feltüntetett utó- és vezetéknevet, várost azzal, hogy a nyereményjáték időtartamának lejártát követő 3 éven belül a nyereménnyel kapcsolatos, a nyereményjáték résztvevőit tartalmazó hang- és képanyagok rögzítésére és közzétételére is sor kerülhet.

 

 1. További információkért, kérjük, látogassa meg a http://www.loreal.com/privacy-policy weboldalt.